fbpx Skip to main content

Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στον Alpha989 στην εκπομπή “Η οικονομία στον Alpha 989” και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Δουράκη

Για τα μέτρα στην οικονομία

«Από την αρχή είχαμε πει ότι όλη αυτή η ιστορία θα πήγαινε μακριά και για αυτό κρατήσαμε δημοσιονομικές δυνάμεις σε αντίθεση με ό, τι έλεγε η αντιπολίτευση ότι, δηλαδή, όλα τα χρήματα έπρεπε να πέσουν τότε. Σε κάθε μέτρο που θα ανακοινώνει η κυβέρνηση θα υπάρχει και η ανάλογη στήριξη προς τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες αλλά και προς τους εργαζόμενους. Η Πολιτεία έχει κρατήσει δυνάμεις και θα συνεχίζει να στηρίζει».

Για τα μέτρα στήριξης

«Τα μέτρα θα ανακοινωθούν και θα συνοδευτούν από ανάλογα μέτρα ελάφρυνσης. Όλα είναι ανοιχτά προκειμένου να στηριχθούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι».

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

«Επειδή η Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχει από 30% έως 70% μη επιστρεπτέο κομμάτι, ο αλγόριθμος προφανώς θα διαφοροποιηθεί ώστε να λάβει υπόψιν τις νέες ανακοινώσεις. Κάποιες περιοχές θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιστρεπτέου τμήματος».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=33781&prodId=257&prodId=257