fbpx Skip to main content

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στον ANT1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Για τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους

«Θα περιμένουμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης. Ο πρωθυπουργός το έχει πει από την πρώτη στιγμή, δεν θα σταματήσει να στηρίζει την πραγματική οικονομία. Η Πολιτεία έχει κρατήσει δυνάμεις για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην απέναντι όχθη. Τα μέτρα θα αφορούν και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Το θέμα είναι να βρεθούμε σε ένα σημείο ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε αμέσως μετά το εμβόλιο και τη λήξη της πανδημίας. Είμαστε σε μια καλή θέση ώστε να φτάσουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Ψυχραιμία και θα πάνε όλα καλά»

Για τον Αναπτυξιακό Νόμο

«Ο Αναπτυξιακός Νόμος «τρέχει» κανονικά. Την Παρασκευή θα κλείσει ο τρέχων κύκλος και θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για επιχειρήσεις που θέλουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις από την 1 Δεκεμβρίου».

Για τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα

«Ο κ. Τσιόδρας είναι ένας λαμπρός επιστήμονας. Τιμά την Ελλάδα. Μαζί με τους συναδέλφους του στην Επιτροπή, έκαναν την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Θα πρέπει να τιμούμε την επιστημοσύνη όλων αυτών των ανθρώπων».

Για την εστίαση

«Το λιανικό εμπόριο δεν κλείνει ούτε και η εστίαση. Τα μέτρα θα αποσκοπούν στο να μειωθεί ο συνωστισμός».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.antenna.gr/watch/1412328/nikos-papathanasis-kalimera-ellada-30-10-2020