fbpx Skip to main content

Σημεία της συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στο OPEN TV και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες

«Από χθες η καρδιά και η σκέψη μας είναι στη Σάμο κοντά στις οικογένειες των δύο παιδιών, να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια γι’ αυτήν την τραγική απώλεια καθώς επίσης και στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που χάθηκαν στη Σμύρνη».

Για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης στις πληγείσες περιοχές

«Είναι μία φυσική καταστροφή με μεγάλες συνέπειες και στην επιχειρηματικότητα αλλά και στη λειτουργία του νησιού. Επομένως, θα πρέπει να αναμένουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Τα μέτρα θα έχουν σχέση με τη Σάμο αλλά και με τον Covid-19.  Τα μέτρα έχουν πρωτίστως στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας αλλά θα προβλέπεται η οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων».

Για την απόδοση της λήψης των προηγούμενων μέτρων

«Μέτρα όπως η μείωση των ενοικίων, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το Ταμείο Εγγυοδοσίας ήταν μέτρα τα οποία στήριξαν την πραγματική οικονομία και κατ’ ουσίαν είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα από άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που οικονομικά ήταν πολύ πιο ισχυρές από τη χώρα μας».

Για την επιδότηση θέρμανσης εξωτερικού χώρου στην εστίαση

Το πρόγραμμα επιδότησης για θέρμανση σε εξωτερικούς χώρους όσον αφορά στην εστίαση είναι ένα πρόγραμμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και το οποίο θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.tvopen.gr/watch/44998/nikospapathanashsstotrapezikaihepidothshkenontheseonsetheatrakaisinema