fbpx Skip to main content

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, συμμετείχε, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπαθανάσης συνεχάρη το νέο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Επιχειρηματικότητας κ. Thierry Breton για την ανάληψη των καθηκόντων του και είχε μαζί του μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της οποίας, αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) αποτελεί τη «νέα αναπτυξιακή στρατηγική για την ΕΕ», καθώς όλες οι ενωσιακές δράσεις και πολιτικές θα πρέπει να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της. Αναμένεται ο πρώτος ευρωπαϊκός νόμος για το κλίμα, με δεσμευτικό στόχο για την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Για την Ψηφιακή Στρατηγική

Η Ψηφιακή Στρατηγική για τη μετάβαση της Ευρώπης  θα συνοδεύεται από τη Στρατηγική για τις ΜμΕ, το πακέτο για την Ενιαία Αγορά και το νέο σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία, με ειδική έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη.

Για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ψηφιακή μετάβαση των ΜμΕ, Πρόσβαση των ΜμΕ σε χρηματοδότηση, Στρατηγική για την ουδέτερη ανάπτυξη και την Κυκλική οικονομία, Απλοποίηση διοικητικού Περιβάλλοντος, Προώθηση και συμμετοχή σε Αλυσίδες αξίας

Για τα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος  (IPCEI)

Η σημασία ενίσχυσης των επενδύσεων σε στρατηγικές αλυσίδες αξίας – μέσω και της προώθησης Σημαντικών Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI).

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

” Στις Βρυξέλλες συναντήθηκα με το νέο Γάλλο Επίτροπο κ. Thierry Breton και συζητήσαμε για τη νέα Ευρωπαϊκή πολιτική για τη βιομηχανία και τις ΜΜΕ και πως αναμένουμε να μας επηρεάσουν θετικά. Εξαιρετική προσωπικότητα ο Επίτροπος με βαρύ βιογραφικό. “