fbpx Skip to main content

Τη Σιάτιστα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, όπου τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Βοΐου, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Ζευκλής.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Βόιο στα πλαίσια της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη», το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2020, κατά την οποία εορτάστηκαν τα 100 χρόνια ζωής του Επιμελητηρίου της Κοζάνης.

Στην εκδήλωση όπου τιμήθηκαν οι Βοϊάτες που διετέλεσαν μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κοζάνης, παραβρέθηκαν εκτός από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, ο Περιφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Παραβρέθηκα στα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Κοζάνης, με τον Πρόεδρο τον κ Νίκο Σαρρή, στην Σιάτιστα. Τιμήθηκαν Βοϊάτες που διετέλεσαν μέλη του ΔΣ με παρόντες τον Δήμαρχο, τον Μητροπολίτη, τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές της ΝΔ κ. Κωνσταντινίδη και κ. Παπαδόπουλο. Με τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Ζευκλή, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Σαρρή και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Κοσμίδη, συζητήσαμε για τα προβλήματα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, τον κλάδο της γούνας κ.α. Τους διαβεβαίωσα ότι το θέμα είναι κυρίαρχο στην ατζέντα της κυβέρνησης

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παπαθανάσης ξεναγήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Σιάτιστας και δήλωσε:

«Με τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο και τον Δήμαρχο Βοϊου κ. Ζευκλή βρέθηκα στο εξαιρετικό Εκκλησιαστικό Μουσείο της Σιάτιστας που επιδιώκει να εξοικειώσει τον απλό πολίτη με την εκκλησιαστική τέχνη.»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πριν πάει στη Σιάτιστα, επισκέφθηκε την 29η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών DETROP BOUTIQUE και την 9η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής ARTOZYMA στο χώρο της ΔΕΘ – HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, όπου και δήλωσε:

«Στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη η 29η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών DETROP BOUTIQUE, όπου παρουσιάζονται νέες επιχειρήσεις με παραδοσιακά οικολογικά προϊόντα από νέες και νέους επιχειρηματίες. Έχουν ξεκινήσει και έχουμε υποχρέωση να τους στηρίξουμε. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το ΕΣΠΑ τους στηρίζει.»

«Στην 9η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής ARTOZYMA στη ΔΕΘ – HELEXPO, είδαμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζουν την οικονομία και νέα παιδιά που μαθαίνουν την τέχνη και αισθάνονται σίγουρα για το μέλλον τους σε μια Ελλάδα που αλλάζει.»