fbpx Skip to main content

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος «Beyond Exports – Executive Diploma».

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών – ΕΒΕΑ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του IST College με θέμα: «Beyond Exports – Executive Diploma, το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Πρόγραμμα στις Εξαγωγές και στο Διεθνές Εμπόριο».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) κ. Νίκος Μαυρίκος, ο Πρόεδρος Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Χαλεπίδης, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του IST College κα Δάφνη Φουντουκάκου.

Στο πλαίσιο των χαιρετισμών τους όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση συνεχάρησαν το IST College και την επιστημονική του ομάδα για τη δημιουργία του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Beyond Exports – Executive Diploma» που αποτελεί το πρώτο Εξειδικευμένο και Πιστοποιημένο Πρόγραμμα στις Εξαγωγές και στο Διεθνές Εμπόριο, τονίζοντας ότι η Ελληνική Επιχειρηματικότητα έχει μεγάλη ανάγκη από ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στον σημαντικότατο, για την ελληνική οικονομία, τομέα των εξαγωγών καθώς και ότι η στοχευμένη εκπαίδευση και προετοιμασία των επιχειρήσεων και των στελεχών τους πριν να απευθυνθούν στις διεθνείς αγορές, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ίδιου του μοντέλου ανάπτυξης και λειτουργίας τους.

Με τους εμπνευστές κ.κ. Δημήτρης Μητράκος και Διομήδης Θεοχαρόπουλος

Στην ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης, αφού συνεχάρη τους εμπνευστές του προγράμματος κ.κ. Δημήτρης Μητράκος και Διομήδης Θεοχαρόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαιρετίζει αυτήν την πρωτοβουλία. Η εξαγωγική παιδεία είναι ένα σημαντικό εργαλείο που δίνει στην Ελλάδα την ώθηση που απαιτείται ακολουθώντας τις εξελίξεις στο διεθνές επιχειρείν.»