fbpx Skip to main content

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του, την Παρασκευή 14/02/2020, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο κ. Κώστα Παπαχλιμίντζο, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε όλες τις αιτιάσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μάλιστα απέδειξε πως όλα όσα αναφέρθηκαν στην ερώτηση του ήταν ψέματα. Έχουν επιτευχθεί οι ρυθμοί ανάπτυξης και είναι υψηλότεροι, όπως υψηλότερες θα είναι και οι προβλέψεις. Εμείς εκτιμούμε ότι θα υπάρχει ανάπτυξη 2,8 και περισσότερο. Επίσης, η κυβέρνηση θα σταθεί πολύ ισχυρά στο επιχείρημα ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να σέβονται τους εργαζόμενους και να τους έχουν ως εταίρους.»

Για το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

«Η καλύτερη απόδειξη ότι η διεθνής κοινότητα έχει αντιληφθεί το τι συμβαίνει στην Ελλάδα είναι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κάτω από το 1% και αυτό είναι ρεκόρ αλλά και επίσης η απόδοση του πενταετούς ομολόγου που είναι στο 0,3%.  Όταν φτάσουμε στην επενδυτική βαθμίδα, θα έχουμε ραγδαία πτώση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου.»

Για την επένδυση της Aegean

«Είναι η πίστη που έχει μια μεγάλη εταιρεία απέναντι στην εθνική οικονομία».

Για τη Volkswagen στη Θάσο

«Η Volkswagen η οποία είναι πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση αλλά και στην αυτόνομη ηλεκτροκίνηση μελετά και άλλες περιοχές. Η Θάσος είναι ένα σημείο που θα μελετήσει έτσι ώστε να εφαρμόσει πιλοτικά κάποιο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε να δοκιμάσει την ηλεκτροκίνηση με αυτόνομη οδήγηση.»

Για το Ελληνογερμανικό Επενδυτικό Φόρουμ

«Στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο θα είναι ένα μεγάλο ενεργειακό και επενδυτικό Φόρουμ. Θα συναντηθούν εταιρείες B2B και θα συζητηθεί η δυνατότητα να ρθουν γερμανικές εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα. »

Για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

«Υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος ο οποίος έχει καταθέσει το επιχειρηματικό του σχέδιο και είμαστε στις τελευταίες συζητήσεις. Οι θέσεις εργασίας θα σωθούν. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η λειτουργία της Ελευσίνας μαζί με το Νεώριο Σύρου θα είναι η αρχή μιας νέας πορείας για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. »