fbpx Skip to main content

Ενημερωτική συνάντηση με μέλη της διοίκησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης την Πέμπτη 13/02/2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τάσος Τζήκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Τσαξιρλής, και ο Διευθυντής Εκθέσεων της ΔΕΘ κ. Ανδρέας Δαρούδης.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ, το οποίο περιλαμβάνει και την κατασκευή μεγάλου Επιχειρηματικού Πάρκου καθώς και πάρκινγκ 2.500 θέσεων.

Ο κ. Τζήκας ανέφερε: «Υπάρχει 100% ομοφωνία με τους θεσμούς στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το έργο βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις του και ευελπιστούμε να το εγκαινιάσει ο ίδιος το 2023.»

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Και με την ιδιότητα του μηχανικού, βλέποντας τα σχέδια, μπορώ να πω ότι με τις κατάλληλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει το κέντρο των Βαλκανίων, ένα πραγματικό στολίδι, ομφαλός και σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια. Είναι μια μεγάλη και σπουδαία επένδυση.»

Ζητήθηκαν, ακόμα, προτάσεις για τιμώμενη χώρα το 2022 στη ΔΕΘ καθώς και η προβολή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσα από τις δράσεις που θα παρουσιάσει φέτος στην 85η ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία, αλλά και στην καινοτόμα έκθεση-συνέδριο BEYOND 4.0 που θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (HELEXPO), από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2020.

Τέλος, αναφέρθηκαν από κοινού, στο Ελληνογερμανικό Επενδυτικό Φόρουμ που θα γίνει στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα, στις b2b συζητήσεις που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς και την ευκαιρία η Γερμανία εκεί να παρουσιάσει και να προβάλλει στον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο την Έκθεση και το έργο ανάπλασης, ως «τιμώμενη χώρα» που είναι στη ΔΕΘ τον προσεχή Σεπτέμβριο.