fbpx Skip to main content

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στο ΣΚΑΙ,  σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τη φοροδιαφυγή:

« Τον Ιούνιο θα συνδεθούν οι ταμιακές μηχανές με το TAXIS, επομένως η κάθε απόδειξη θα έχει έναν γραμμωτό κώδικα δύο διαστάσεων, που σημαίνει ότι θα μπορεί να ελέγχεται η μοναδικότητα και η εγκυρότητα της απόδειξης. Θέλουμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή. »

Για το παρεμπόριο:

«Είμαστε παντού, επιχειρούμε παντού, έχουμε πολλαπλασιάσει τους ελέγχους, το εξάμηνο του 2019 έναντι του 2018 αυξήσαμε κατά 230% τους ελέγχους και σαφώς επιβλήθηκαν και τα αντίστοιχα πρόστιμα. Ο κόσμος μας βλέπει στις γειτονιές, στις πόλεις, στα σύνορα και όπως θα έχετε παρατηρήσει έχει μειωθεί κατά πολύ το φαινόμενο. Αυτό είναι περίπου 2 ΕΝΦΙΑ και ταυτόχρονα απομειώνει 25.000 θέσεις εργασίας. »

Για τη μείωση των φόρων:

«Ο Πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ευαίσθητος και αυτό που είπε θα το κάνει. Η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί.»

Για την προστασία α κατοικίας:

«Καλούμε όλους τους πολίτες να προστατεύσουν την κατοικία τους τώρα. Έχουν μπροστά τους τρεις μήνες. Είναι πολύ εύκολο., δεν υπάρχει κάποιος που θα μπει στην ιστοσελίδα http://www.keyd.gov.gr/  να μην τα καταφέρει, υπάρχει και γραμμή υποστήριξης 2132125730. Κανείς που πραγματικά έχει ανάγκη, δεν θα αφήσουμε να χάσει το σπίτι του. Είναι δεδομένη η ευαισθησία της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού. »