fbpx Skip to main content

Με βάση τις τελευταίες μετρήσεις η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,ωστόσο πόσο κοντά θεωρείτε ότι βρίσκεται ο στόχος της αυτοδυναμίας; Και αν τελικά δεν επιτευχθεί, ακόμα και μετά από δεύτερες εκλογές, τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει; Κυβέρνηση συνεργασίας ή νέα κάλπη;

 Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε καθαροί νικητές το βράδυ των εκλογών. Τα σενάρια για μετά τις πρώτες ή και μετά τις δεύτερες εκλογές θα συζητηθούν από Δευτέρα, όταν και θα έχουμε εικόνα των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να αναφέρω, ότι καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έχει αποδειχτεί ότι η μόνη καθαρή λύση για την επόμενη ημέρα είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Να σας θυμίσω ότι τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές το νέο αφήγημα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Δηλαδή, από την κυβέρνηση των ηττημένων που πρότεινε αρχικά και την κυβέρνηση ανοχής που πρότεινε στη συνέχεια, περάσαμε εντέλει σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, να την πούμε πιο απλά σε μια κυβέρνηση απελπισμένων. Ενώ δεν διαφαίνεται πουθενά κοινό έδαφος συνεννόησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜΕΡΑ25 – οι μόνες κοινές θέσεις των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι είναι ενάντιοι στην Νέα Δημοκρατία – προτείνεται για το μέλλον της χώρας μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού η οποία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις, δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν θα μπορεί να στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού, είναι κυβέρνηση παράλυσης απλά και μόνο για να μην χάσουν κάποιοι τις καρέκλες τους και είναι βέβαιο ότι αν δημιουργείτο θα οδηγούσε τη χώρα σε νέες περιπέτειες, θα την γύριζε χρόνια πίσω με το καλημέρα σας, διακυβεύοντας όλα τα αναπτυξιακά βήματα που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.

Σύντομα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι τα καταστροφικά αυτά σενάρια που απεργάζεται για την χώρα θα μείνουν στην σφαίρα της φαντασίας. Η θέληση του ελληνικού λαού δεν θα παραβιαστεί, και το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει τελικά κυβέρνηση ακόμα κι αν χρειαστεί δεύτερη κάλπη.

Ποιοι είναι, κατά την άποψή σας οι παράγοντες που εν τέλει θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου;

Την 21η Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει κόμμα, Πρωθυπουργό και πρόταση διακυβέρνησης, αξιολογώντας τα αποτελέσματα της προηγούμενης τετραετίας.

Αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο της προκοπής και της προόδου, στον δρόμο της ανάπτυξης που υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον δρόμο της αύξησης των επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στον δρόμο της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας με την αύξηση των απολαβών τους και την μείωση των φόρων που πληρώνουν. Να σας θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία την προηγούμενη τετραετία κατάργησε πάνω από 50 φόρους. Αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, με έναν Πρωθυπουργό που εμπνέει αξιοπιστία, που ξέρει να συνδιαλέγεται και να προτείνει λύσεις που υιοθετούνται από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Ή αν θα γυρίσουμε πίσω στην σκοτεινή εποχή των μνημονίων, των κλειστών τραπεζών και της φτωχοποίησης του λαού, αν θα ξαναγίνουμε ουραγοί της Ευρώπης, δακτυλοδεικτούμενοι και αναξιόπιστοι, με έναν Πρωθυπουργό που θέτει ψευτοδιλλήματα του τύπου «μένουμε ή φεύγουμε», διαρρηγνύοντας την όποια εγκυρότητα και διαπραγματευτική ισχύ μπορεί να έχει η χώρα στη διεθνή σκακιέρα. Αν θα πιστέψουμε ότι υπάρχουν λεφτόδεντρα για να καλύψουν τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 80 δισ. οι οποίες απειλούν να εκτροχιάσουν άμεσα την δημοσιονομική μας ισορροπία.

Προτεραιότητα στη νέα τετραετία σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη είναι η βελτίωση των απολαβών των εργαζομένων. Με ποιες πολιτικές θα το επιτύχετε αυτό δημιουργώντας ταυτόχρονα και ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα, αλλά και συνθήκες ευνοϊκότερες και για τις επιχειρήσεις;

 Ο δρόμος για καλύτερους μισθούς περνά μέσα από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μέσα από την επενδυτική άνοιξη που έχουμε ήδη επιτύχει και μέσα από την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, στην οποία βρισκόμαστε πολύ κοντά. Αν στις επικείμενες εκλογές προκύψει κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του τρέχοντος έτους. Και το λέω αυτό με βεβαιότητα γιατί μέσα στην προηγούμενη τετραετία δεν θέσαμε ποτέ σε κίνδυνο την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, παρά την έκτακτη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Έχουμε πετύχει 12 αναβαθμίσεις από τότε που μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός, ενώ πέρυσι η χώρα μας είχε την μεγαλύτερη πτώση στον λόγο χρέους – ΑΕΠ από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Και αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη και δευτερευόντως στον πληθωρισμό.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα φέρει ακόμα περισσότερες επενδύσεις στην χώρα μας, να θυμίσουμε ότι ήδη τα τελευταία χρόνια καταγράφουμε ρεκόρ προσέλκυσης Άμεσων Ξένων Επενδύσεων με ηχηρά ονόματα του επιχειρείν να εμπιστεύονται την Ελλάδα για τα επόμενα εγχειρήματά τους. Όλες αυτές οι επενδύσεις φέρνουν νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας, γεγονός που με την σειρά του οδηγεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που αυξάνει τους μισθούς.

Η κυβέρνηση μας, την τελευταία τετραετία παρά των κυκεώνα των διεθνών κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατάφερε να αυξήσει κατά 20% των κατώτατο μισθό, παραπάνω από όσο είχε υποσχεθεί. Για την επόμενη τετραετία, αν ο λαός μας εμπιστευτεί, έχουμε δεσμευτεί ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς κατά 25% για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και να σας θυμίσω ότι για ότι έχουμε δεσμευτεί μέχρι σήμερα το κάναμε πράξη και με το παραπάνω.

Ποιο είναι το πρώτο σας μέλημα στο ενδεχόμενο της εκλογής σας, ποια ζητήματα έχουν ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης;

 Πρώτο μέλημά μου, αν οι συμπολίτες μου του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών που κατεβαίνω υποψήφιος με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, είναι να γίνω η δική τους φωνή στη Βουλή. Μια φωνή αποτελεσματική και δυνατή που θα αγωνιστεί για την επίλυση των όποιων ζητημάτων αντιμετωπίζουν και άπτονται της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Μέλημά μου θα είναι να λύσουμε μαζί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των 14 δήμων που περιλαμβάνει η μεγάλη αυτή εκλογική περιφέρεια, να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, να αυξήσουμε τους χώρους πρασίνου, να ξεκολλήσουμε αδειοδοτικές διαδικασίες για να προχωρήσουν έργα υποδομών, να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους. Από όταν αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος, έχω επισκεφτεί όλους τους Δήμους για να καταγράψω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους απασχολούν. Έχω ήδη έτοιμη μια λίστα, για να αναλάβουμε δράση άμεσα, εφόσον οι πολίτες μας επιλέξουν για ακόμα μια τετραετία προκοπής.

Άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποψήφιου Βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκου Παπαθανάση, στο Indicator.gr