fbpx Skip to main content

Ο αναπληρωτής Υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, ο Νίκος Παπαθανάσης, η ήρεμη δύναμη της κυβέρνησης, ο εργατικός, οργανωτικός και αποτελεσματικός doer, για τον οποίο κανείς δεν έχει  πει κακό λόγο και που όλοι τον γνωρίσαμε αρχικά  ως τον αρμόδιο Υπουργό που κατά την περίοδο της πανδημίας φρόντιζε και ενημέρωνε όλους εμάς για το ομαλό άνοιγμα των επιχειρήσεων, ήταν από τους πρωτεργάτες συμβάλλοντας καθοριστικά στο μεγάλο αναπτυξιακό αποτέλεσμα της χώρας μας την τελευταία τετραετία, ώστε από ουραγοί της Ευρώπης, να σημειώσουμε το 2022 την δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και να γίνουμε πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων απο τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Microsoft, η Google, η Pfiser και η Amazon που εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα για να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους και δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας για τουςπολίτες της χώρας, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ανεργία κατά 7 περίπου μονάδες.
Ο Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος,  ξεκινώντας από Γενικός Διευθυντής της ΝΔ όπου νοικοκύρεψε τα οικονομικά του κόμματος, έφτασε μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίο αποτελούν ένα απόλυτα πετυχημένο δίδυμο, να κάνουν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου δεν τολμούσε να παρουσιαστεί κανείς κεντροδεξιός, ο Υπουργός στον οποίο ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέθεσε το έργο του Κυβερνητικού Πάρκου στο παλιό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ για τη μετεγκατάσταση Υπουργείων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών που θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, ζητά την ψήφο μας στον βόρειο τομέα Αθηνών -και είμαι βέβαιη πως την αξίζει- για να μπει για πρώτη φορά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεδιπλώνει την προσωπικότητα του μέσα από τις ερωταπαντήσεις που ακολουθούν:

1. Γιατί γίνατε πολιτικός;

Γιατί θέλησα να συνδράμω στο όραμα της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα που θα αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας. Να οικοδομήσουμε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες θα χαίρονται να μένουν σε αυτή.

       2.      Πώς επηρεάζει η πολιτική την προσωπική, οικογενειακή  και επαγγελματική σας ζωή και πώς τα συνδυάζετε;

Η πολιτική είναι απαιτητική, ειδικά ο προεκλογικός αγώνας. Αυτή την περίοδο, τα συνδυάζω με δυσκολία, αφού η υπουργική μου ιδιότητα και ο προεκλογικός αγώνας, με απασχολούν περίπου 18 ώρες το 24ωρο. Έχω όμως πάντα δίπλα μου την οικογένειά μου, την γυναίκα μου και τα τρία μου παιδιά, να με στηρίζουν και σε αυτή τη μάχη. Οπότε θα έλεγα ότι ο συνδυασμός επιτυγχάνεται μεν, στους χώρους της προεκλογικής εκστρατείας δε…

       3.      Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Ελπίζω να έχω αφήσει πίσω μου ένα σημαντικό έργο. Να βλέπω τη νέα γενιά να δημιουργεί και να προοδεύει εδώ στην Ελλάδα, σκεπτόμενος ότι έχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτόν τον καλύτερο κόσμο. Ελπίζω επίσης να έχω περισσότερο χρόνο για να απολαμβάνω την οικογένειά μου και τη φύση.

       4.      Για ποια αποτελέσματα του έργου σας είστε περήφανος και τι οραματίζεστε να πραγματοποιήσετε;

Είμαι περήφανος για το αναπτυξιακό αποτέλεσμα που φέραμε την τελευταία τετραετία. Καταφέραμε από ουραγοί της Ευρώπης, να σημειώσουμε το 2022 την δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Και φυσικά για όλες αυτές τις σημαντικές επενδύσεις που προσελκύσαμε στη χώρα. Επενδύσεις απο τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Microsoft και η Google, που εμπιστεύτηκαν την χώρα για να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους και δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της χώρας. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 7 περίπου μονάδες.

       5.      Πείτε μου 5 λέξεις που να σας χαρακτηρίζουν;

Επίμονος, εργατικός, συνεπής, πραγματιστής και φανατικός νεοδημοκράτης.

       6.      Ποιός είναι ο αυστηρότερος κριτής σας;

Ο εαυτός μου νομίζω. Μόλις τελειώνει ένα πρότζεκτ, ακόμα κι αν είναι επιτυχημένο, δεν μπορώ να μην σκεφτώ τι θα μπορούσα να είχα κάνει ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι θετικό μεν, γιατί σε βοηθά να εξελίσσεσαι, αλλά και λιγάκι “επίπονο”.

       7.      Ποια είναι τα αγαπημένα σας χόμπυ και γιατί;

Απολαμβάνω μια βόλτα στο βουνό με την οικογένεια, έναν περίπατο στις όχθες κάποιου ποταμού – μου αρέσει η φύση, με συγκινούν τα ποτάμια. Το τρεχούμενο νερό έχει μια ζωτικότητα, μια διαρκή κίνηση, καμία στασιμότητα. Απολαμβάνω εξίσου κι ένα ποτό στο κέντρο της πόλης με τους φίλους από τα παλιά. Μου αρέσουν γενικά οι αυθεντικές εμπειρίες, ξεχωρίζω τους ανθρώπους με χιούμορ και μ’ αρέσει να διαβάζω, αν και δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο αυτό το διάστημα.

       8.      Ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα σας και ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν;

Μειονέκτημα είναι ίσως το ότι είμαι τελειομανής, κάτι αντίστοιχο με αυτό που σας περιέγραψα παραπάνω. Όσο για προσόν, θα έλεγα ότι είναι το γεγονός ότι αφιερώνομαι ψυχή τε και σώματι σε κάθε τι με το οποίο καταπιάνομαι. Δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα.

       9.      Ποιον πολιτικό θαυμάζετε περισσότερο και γιατί;

Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Ήταν ένας φιλελεύθερος πολιτικός με αγάπη και όραμα για την πατρίδα. Σκεφτείτε ότι η ουσιαστική συμβολή του αναγνωρίστηκε ακόμα κι από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

       10.     Πείτε μου 2 ανθρώπους που σας επηρέασαν στη ζωή σας για την διαμόρφωση της σημερινής σας προσωπικότητας;

Η μητέρα μου είναι σίγουρα ο ένας και η γυναίκα μου ο δεύτερος, η CEO του σπιτιού μου δηλαδή.

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποψήφιου Βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκου Παπαθανάση, στο sissysworld.com.