fbpx Skip to main content

Μια πολύ σημαντική μέρα για το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας και ακόμα πιο σημαντική για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Με την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης για την αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης παρουσία του Πρωθυπουργού, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο ΣΔΙΤ που θα οδηγήσει στη λύση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλαιπωρεί καθημερινά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας.

“Πρόκειται για το 15ο έργο ΣΔΙΤ που συμβασιοποιείται και το πρώτο οδικό έργο ΣΔΙΤ που συμβασιοποιείται τόσο σύντομα. Κινηθήκαμε ταχύτατα με αποτέλεσμα σε 1 μόλις χρόνο από την δημοσίευση του διαγωνισμού να έχουμε ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου και να φτάσουμε στο σήμερα. Σε 4 χρόνια, η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει έναν υπερσύγχρονο εναέριο αυτοκινητόδρομο που θα δώσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Έναν οδικό άξονα υψηλών προδιαγραφών που θα επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού, μειώνοντας τον όγκο των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.”