fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης παρευρέθηκε στην ημερίδα της ΓΓ Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων με θέμα την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Διαδικτύου των Πραγμάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «τρέχει» πολύ σημαντικές δράσεις που αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες και αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

“Με τον νέο Αναπτυξιακό νόμο προβλέπουμε θεματική στόχευση στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και ξεχωριστά καθεστώτα ενίσχυσης για επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και το upskilling του ανθρώπινου δυναμικού.

Με τον νέο νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων εντάξαμε νέες κατηγορίες στρατηγικών επενδύσεων σε σύγχρονους τομείς της οικονομίας όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing, τα κέντρα δεδομένων (Data Centers) και τα IPCEIs.

Με το 1ο εγκεκριμένο από την ΕΕ πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, υποστηρίζουμε τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων καθαρής ενέργειας, αλλά και στην ψηφιοποίηση και την ψηφιακή συνδεσιμότητα. Παράλληλα στηρίζουμε την αναβάθμιση δεξιοτήτων και την επανειδίκευση εργαζόμενων κι ανέργων. 

Η Ελλάδα χτίζει σταδιακά και σταθερά το δικό της στρατηγικό πλαίσιο. Έτσι, θα μπορέσουμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις τεράστιες οικονομικές δυνατότητες που ανοίγονται.”

Η ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.