fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2023.

Στην ομιλία του ο κ. Νίκος Παπαθανάσης μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων θέλαμε να αλλάξουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, μειώνοντας την γραφειοκρατία και υιοθετώντας μια φιλο- επενδυτική προσέγγιση.

Πετύχαμε αύξηση κατά 280% στις ετήσιες υπαγωγές επενδυτικών σχεδίων στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο ενώ με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο που εισαγάγαμε, αναθερμάνθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον. Μόνο στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» κατατέθηκαν 562 επενδυτικά σχέδια προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ ευρώ.

Το 2022 καταγράψαμε νέο ρεκόρ στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις οι οποίες έχουν ξεπεράσει πλέον τα 5,3 δισ. ευρώ και αναμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2023.

Επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής 30 έργα ΣΔΙΤ συνολικού κόστους 4,5 δισ. σε σχέση με 13 έργα ΣΔΙΤ ύψους 1,8 δισ. που είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις μεγάλες προκλήσεις των ημερών, απαντά με ένα συνεκτικό σχέδιο που αποτυπώνεται στον παρόντα προϋπολογισμό. Ένα σχέδιο που είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας θα λάβουν υπόψη και θα μας δώσουν νέα εντολή για να συνεχίσουμε το έργο μας για μια ακόμα τετραετία.”

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.