fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, παραχώρησε συνέντευξη στην Εφημερίδα Ναυτεμπορική και στον Δημοσιογράφο κΣταμάτη Ζησίμου.

«Δεν είναι χρήσιμο, ούτε και ορθολογικό, με τα σημερινά δεδομένα, να προσπαθούμε να μαντέψουμε ημερομηνίες στις οποίες θα εικάζουμε ότι πιθανώς να αρχίσει η επιστροφή στην κανονικότητα». Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στη «Ν» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι «τα νέα από το εμβόλιο, που θα σημάνει τη σταδιακή μας έξοδο από αυτήν την περιπέτεια, είναι καλά. Όμως, τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει ότι το πλήγμα της πανδημίας στην οικονομία είναι ανυπολόγιστο και για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας η κυβέρνηση διέθεσε το τρέχον έτος 24 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 7,5 δισ. ευρώ έχουν προϋπολογιστεί για το 2021, υπογραμμίζοντας ότι «ο στόχος είναι ένας: Να παραμείνει όρθια η οικονομία και να βγούμε από αυτήν την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Παραθέτοντας τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλά και για το «click away» και διευκρινίζει ότι έχει αρχίσει να δουλεύει στην αγορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καταγράφει τζίρους που μπορεί να συγκριθούν με αυτούς σε περιόδους που τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλά και για το επενδυτικό ενδιαφέρον πολυεθνικών επιχειρήσεων που προσελκύει πλέον η χώρα μας και εξειδικεύει τις επόμενες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Κάνει, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανίας, θέτοντας ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής στο ΑΕΠ στο 12%, από 9,5% σήμερα, την επόμενη τριετία και στο 15% μεσοπρόθεσμα.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1672918/nikos-papathanasis-stirizoume-tin-oikonomia-gia-na-bgoume-apo-tin-krisi-me-tis-ligoteres-apoleies