fbpx Skip to main content

Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλο και κα Ανθή Βούλγαρη.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την πολιτεία ώστε με το lockdown να περιοριστεί η πανδημία και να μπορεσει να επανέλθει η οικονομία.

Αναφέρθηκε στα ζητήματα που έχουν θέσει ανθοπώλες και βιβλιοπώλες, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ακολουθούμε την επιστημονική άποψη των ειδικών που υπέδειξαν ποιοι κλάδοι πρέπει να κλείσουν στην καραντίνα. Ειδικότερα για τον κλάδο των βιβλιοπωλών και τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ενδεχόμενο άνοιγμα, απάντησε πως «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι, όμως καθώς προχωρούμε και καθώς βλέπουμε την μείωση των κρουσμάτων, μπορεί κάτι να ανοίξει. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι».

Αναφέρθηκε και στην απαγόρευση πώλησης ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ, μέτρο που αποφασίστηκε για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

«Γενικότερα για τη στήριξη των κλάδων που πλήττονται, υπάρχουν μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αποζημίωση για την αναστολή των θέσεων εργασίας, η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και μια σειρά άλλων μέτρων.» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Για την εστίαση είπε ότι αν όλα πάνε καλά ο κλάδος θα ανοίξει για την περίοδο των Χριστουγέννων, με αυστηρά μέτρα και κανόνες.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.megatv.com/2020/11/11/papathanasis-ti-leei-sto-mega-gia-apagoreysi-kykloforias-meta-tis-9-to-vrady-kai-kofti-sta-sms/