fbpx Skip to main content

Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» με τους δημοσιογράφους κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κ. Γιάννη Πιτταρά.

Για την στήριξη της επιχειρηματικότητας:

«Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και θα συνεχιστεί για όσο χρόνο απαιτηθεί. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ξεκινάει άμεσα αυτή την εβδομάδα την καταβολή στις επιχειρήσεις που έχουν εγκριθεί, με μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδότησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε και ανακοινώνουμε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Αυτή τη στιγμή η επιστρεπτέα προκαταβολή καταβάλλεται, το ΤΕΠΙΧ καταβάλλεται, το Ταμείο Εγγυοδοσίας ξεκινάει την καταβολή, έρχεται και η τέταρτη επιστρεπτέα προκαταβολή με σημαντικό κομμάτι μη επιστρεπτέο.»

Για τις επενδύσεις:

«Ακόμη και εν μέσω κρίσης του κορονοϊού υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές. Η επένδυση της Microsoft έδωσε ένα μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι η χώρα είναι πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης. Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τα ναυπηγεία Ελευσίνας προχωρούν. Έχουμε ισχυρό ενδιαφέρον και τελικά θα καταλήξει και η νέα λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη. Στο Ελληνικό συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις και οι πρόδρομες εργασίες. Για το Καζίνο, κατατέθηκε προσφορά πέντε φορές μεγαλύτερη από το κατώτατο όριο. Με την υπογραφή το ελληνικό δημόσιο παίρνει 150 εκατ. ευρώ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ: