fbpx Skip to main content

Σημεία συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στο MEGA και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους κ. Ντίνο Σιωμόπουλο και κα Στέλλα Γκαντώνα.

Για την στήριξη της οικονομίας:

«Πρόθεση της Κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και το κάνουμε με κάθε τρόπο. Θα δοθούν 6 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Δε σταματάει η ελληνική κυβέρνηση να στηρίζει τους μικρούς επαγγελματίες, καθώς είπαμε ότι θα κρατήσουμε πυρομαχικά για να φτάσουμε στο τέλος.»

Ειδικότερα για τον Αναπτυξιακό Νόμο:

«Δεν θα υπάρξει παράταση στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου που τρέχουν αυτήν τη στιγμή, για να μην καθυστερήσει η υπαγωγή όλων όσοι έχουν κάνει αίτηση και να ξεκινήσουν οι επαγγελματίες τις επενδύσεις τους. Αμέσως μετά όμως θα υπάρξει και νέος κύκλος επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.»

Για τον κορονοϊό:

«Δεν θα υπάρξει οριζόντιο Lockdown, αλλά τοπικά όπου αυτά απαιτούνται.  Αυτή τη στιγμή ο χάρτης της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερος από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Από το πρώτο εξάμηνο φαίνεται ότι είμαστε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες του νότου, το σχέδιο για το ταμείο ανάκαμψης είναι έτοιμο και θα κατατεθεί έως το τέλος του μήνα.»

Δείτε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ: