fbpx Skip to main content

Τη Δευτέρα 06 Απριλίου 2020 συνήλθε διαδικτυακά το νέο Συμβούλιο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής* υπό το νέο Πρόεδρο του Συμβουλίου Δρ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.

Ο Δρ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, με αποδεδειγμένη εμπειρία και ενεργό ρόλο στο χώρο της εφοδιαστικής απηύθυνε χαιρετισμό στην Πολιτική Ηγεσία που μετείχε στην τηλεδιάσκεψη και αφιέρωσε χρόνο για την αναφορά του στο έργο και το ζήλο που επέδειξε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου Δρ. Ιωάννης Μίνης.

Στη Συνεδρίαση απηυθύναν χαιρετισμό:

  1. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάσης, επισημαίνοντας την συμβολή της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην υγειονομική κρίση και την ανάγκη αξιοποίησης της Εφοδιαστικής ώστε να υλοποιηθούν ορθές και καίριες αλλαγές προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας.
  2. Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος εξήρε τη συμβολή της Εφοδιαστικής αναφορικά με την διατήρηση των πυλών εισόδου που διατηρούνται ανοικτές στην περίοδο κρίσης του COVID 19, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μετά από την Γραμμή Υγείας.
  3. Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Ν. Σταθόπουλος, χαιρετίζοντας την εξαιρετική συμβολή του απερχομένου Προέδρου, κου Μίνη, διατυπώνοντας το δυνητικό όφελος της χώρας μέσω της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, των διεθνών μεταφορών και το ρόλο του transit φορτίου στην Εθνική Οικονομία.
  4. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών, κ. Ευ. Κυριαζόπουλος, σημειώνοντας τη σημασία των λιμένωνστην Εφοδιαστική Αλυσίδα, τη διάθεση αξιοποίησης κι άλλων λιμένων για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών καθώς και την κρισιμότητα εφοδιασμού των νήσων.

Η 1η Συνεδρίαση ήταν πανηγυρικού χαρακτήρα και συμμετείχαν και τα μέλη του απερχόμενου Συμβουλίου.

Η θεματολογία που απασχόλησε το νέο Συμβούλιο αφορούσε στα:

  • υγειονομική κρίση του κορωνοϊού,μέθοδοι και μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μεταφορών, για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό και λειτουργία της αγοράς
  • οργάνωση και διάρθρωση ομάδων εργασίας για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του οργάνου
  • επικαιροποίηση Στρατηγικού Σχεδίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας
  • θεματολογία επομένου Συμβουλίου

Η εφοδιαστική αλυσίδα, διαπερνά την ελληνική οικονομία, διευκολύνοντας εισαγωγικές και εξαγωγικές ροές, υποστηρίζοντας την κίνηση των εγχώριων εμπορευματικών μεταφορών για τις αλυσίδες εφοδιασμού λιανικής και χονδρικής.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10+ ετών, η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές πολιτικές, θεσμικές και επιχειρησιακές βελτιώσεις στον τομέα της Εφοδιαστικής, ωστόσο, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Μεταφορών προσδίδουν  επαυξημένη βαρύτητα στο ρόλο όλων των εμπλεκομένων φορέων οι οποίοι αποτελούν αλυσίδα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Μεταφορών θα στηρίξουν ενεργά το έργο του Συμβουλίου, καθιστώντας το ενεργό μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

Ευχόμαστε επιτυχία στο έργο του νέου Συμβουλίου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής.


*H Ανασυγκρότηση του νέου Συμβουλίου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής ολοκληρώθηκε με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών, δυνάμει του άρθρου 7 του Ν.4302/2014, την 11/03/2020.Το Συμβούλιο στελεχώθηκε, από ικανά και ενεργά στελέχη του δημοσίου, ιδιωτικού τομέα αλλά και των κοινωνικών εταίρων, με γνώμονα την εκπροσώπηση όλων των ενδιαφερομένων φορέων (ΜΜΕ, Αστικά logistics 3pl, CoolChain κλπ).