fbpx Skip to main content

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζο, τον Βουλευτή Ν. Άρτας κ. Γιώργο Στύλιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, επισκέφθηκε επιχειρήσεις του Ν. Άρτας.

Συγκεκριμένα την Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, τον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΑΡΤΑΣ και την γαλακτοβιομηχανία ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ καθώς και την επιχείρηση επεξεργασίας χελιών ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, παρουσία της Δημάρχου κα Βαβέτση Ροζίνας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους επιχειρηματίες για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη στα γραφεία του Επιμελητηρίου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον κ. Παπαθανάση εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη στις επιχειρήσεις του νομού και στο Επιμελητήριο και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου, σε μια σειρά δράσεων για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή καθώς και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε αντίστοιχα:

Με τον Βουλευτή Άρτας της Ν.Δ. κ. Γιώργο Στύλιο συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζο και τα μέλη του ΔΣ στο Επιμελητήριο Άρτας. Πάταξη του παραεμπορίου, μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών στην κορυφή της ατζέντας μας. Τα επιμελητήρια στηρίζουν την Ανάπτυξη.

Επισκέφτηκα τη βιομηχανία σοκολάτας ΙΟΝ στην Άρτα με 200 εργαζόμενους. Απασχολεί συνολικά 1050 εργαζόμενους και εξάγει, ενώ κατατάσσεται στις 50 μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Ισχυρή βιομηχανία σημαίνει περισσότερες και καλύτερα αμοιβόμενες θέσεις εργασίας.

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας είναι μια πλήρως καθετοποιημένη και σύγχρονη επιχείρηση με 280 εργαζόμενους.
Με τον κ. Στύλιο ακούσαμε τα προβλήματα τους καθότι είναι υποχρέωσή μας ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να στηρίξουμε τους συνεταιρισμούς.

Στο Ψαθοτόπι Άρτας επισκέφτηκα τον κ. Ε. Γείτονα, έναν από τους σημαντικότερους μεταποιητές προϊόντων χελιών στην Ευρώπη με σημαντικές επενδύσεις και κορυφαία ποιότητα. Με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα στηρίξει ιδιαίτερα την ανάπτυξη στην περιφέρεια.