fbpx Skip to main content

Στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή “Πρωινό Σάουντρακ” φιλοξενήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, όπου μίλησε για τα νέα προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ απάντησε και στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υλοποιούμε ακριβώς ότι είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, μέσα στη τετραετία ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα τα 1.500 ευρώ» δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και τους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος δύο προγραμμάτων ΕΣΠΑ που άπτονταν των τουριστικών καταλυμμάτων και της γενικής επιχειρηματικότητας. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με όσα είπε, ξεκινάει το ΤΕΠΙΧ 3, το οποίο έχει δύο πυλώνες, με τον πρώτο να αφορά την εγγυοδοσία, δηλαδή αν κάποιος πάρει ένα δάνειο το κράτος θα εγγυηθεί το 80% του δανείου, ενώ θα επιδοτηθεί κατά 2% το επιτόκιο αυτού.

Ο δεύτερος πυλώνας είναι η επιδότηση του επιτοκίου, δηλαδή μέχρι 40% του δανείου δεν θα υπάρχει επιτόκιο και το υπόλοιπο 60% θα επιδοτείται με τρεις μονάδες. Αποδέκτες αυτού του προγράμματος είναι όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με το όριο του ποσού δανείου να είναι στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στο φλέγον ζήτημα της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το έργο αφού εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης , με τους επιχειρηματίες να είναι υποχρεωμένοι να προβούν στην υλοποίηση του.

Σε ερώτηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Ζαππείου Μεγάρου, δήλωσε ότι η πράσινη μετάβαση είναι από τους βασικούς πυλώνες στρατηγικής της κυβέρνησης.

Τέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει διεθνή επιτήρηση στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι το κλίμα που δημιουργεί η αντιπολίτευση είναι άκρως τοξικό, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν αμφισβητήθηκε καμία εκλογική διαδικασία από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, με τον κ. Κασσελάκη να υπονομεύει το πολίτευμα και να προετοιμάζει από τώρα την ήττα του.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Παπαθανάση εδώ.