fbpx Skip to main content

Σε πανηγυρικό κλίμα και με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ η κεντρική προεκλογική ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιου Βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα B1, της Αθήνας, κ. Νίκου Παπαθανάση. 

Τον υποψήφιο του Βόρειου Τομέα τίμησαν με την παρουσία τους στο VIP Lounge του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών,  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Γιώργος Τσακίρης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος απηύθυνε κι έναν σύντομο χαιρετισμό, προλογίζοντας τον κ. Παπαθανάση. 

Στην κεντρική προεκλογική ομιλία έδωσαν επίσης το παρών η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στις επικείμενες εκλογές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Αρχών του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, στελέχη του κόμματος καθώς και πλήθος υποστηρικτών του υπουργού και φίλων της ΝΔ, εκφράζοντας την στήριξή τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Παπαθανάσης έκανε εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα της παρούσας κυβέρνησης και στο έργο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την προηγούμενη τετραετία καθώς και στα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας τα οποία είναι πολλαπλά και μετρήσιμα, παρά τις πολυεπίπεδες κρίσεις που κυριάρχησαν στο εγχώριο και παγκόσμιο σκηνικό (υγειονομική, γεωπολιτική, πληθωριστική) την τελευταία τετραετία. 

«Όταν αναλάβαμε το Υπουργείο, τον Ιούλιο του 2019 όπου η χώρα έκανε μια νέα αρχή, πήραμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη μια εντολή από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη: να αλλάξουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, να κάνουμε τη χώρα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, αλλάζοντας εν τέλει την εικόνα της Ελλάδας. Δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Μέσα σε τέσσερα χρόνια καταφέραμε να εκτινάξουμε την παραγωγικότητά της χώρας, να φτάσουμε τις επενδύσεις σε νέο ρεκόρ, να πολλαπλασιάσουμε τις εξαγωγές μας. Το 2022 μας βρήκε με την 2η υψηλότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, ενώ η χώρα κέρδισε την 1η πρώτη θέση, μεταξύ 34 χωρών, στην βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Economist. Κι όλα αυτά ενώ η Ελλάδα είχε υποστεί τον επιζήμιο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που της κόστισε 3 μνημόνια και αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις, που τάραξαν και ταράζουν ακόμα και σήμερα, ισχυρές χώρες της Δύσης. 

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιταχύναμε τις υπαγωγές στον αναπτυξιακό νόμο κατά 282%, προκηρύξαμε σε χρόνο ρεκόρ τέσσερα καθεστώτα, εγκρίναμε 42 νέες στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 9 δισ. και 37 νέα έργα ΣΔΙΤ συνολικού κόστους επένδυσης 6 δισ. ευρώ, βελτιώσαμε την παγκόσμια κατάταξη της χώρας στον τομέα των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων – μόνο το 2022 έφτασαν τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ και καταρτίσαμε σχέδιο για το ευαίσθητο θέμα της απολιγνιτοποίησης.

Αναβιώσαμε κλάδους, όπως ο ναυπηγοεπισκευαστικός που λίμναζαν για χρόνια. Κι όχι μόνο. Καταφέραμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τους εργαζομένους. Όταν σε όλη την Ευρώπη, τα σκληρά συνδικάτα μετάλλου δεν υποδέχονται παρά μόνο αριστερούς πολιτικούς ή συλλογικότητες στους χώρους τους, εμείς, οι κεντροδεξιοί υπουργοί της Ανάπτυξης πραγματοποιήσαμε τον απολογισμό μας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με ομιλητές τους ίδιους τους εργαζόμενους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ. 

Παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία όσο και στο όραμά του να σταθεί αρωγός όλων των κατοίκων του Βόρειου Τομέα της Αθήνας για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις και τα όποια ζητήματα. 

«Έχουμε κερδίσει την πρόκληση που είχαμε για ένα κράτος με ισχυρή ανάπτυξη. Και ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης σας για να αντιμετωπίσουμε, την επόμενη τετραετία, τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Με την απογραφή του 2022 βρεθήκαμε ένα εκατομμύριο λιγότεροι Έλληνες. Το δημογραφικό αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια του έθνους μας, γι αυτό και υποσχόμαστε την νέα τετραετία να στηρίξουμε τους νέους και τις νέες της χώρας για να έχουν τα εφόδια να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Η νέα τετραετία θέλει και ένα νέο σύστημα υγείας.  Ένα σύστημα που αξίζει σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με καλύτερες υποδομές, περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με καλύτερη πρωτοβάθμια υγεία και με έμφαση στην προληπτική ιατρική.

Η νέα τετραετία όμως, απαιτεί και αποφασισμένους συμπαραστάτες των κατοίκων του Βόρειου Τομέα για να λύσουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα, να βελτιώσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να ενισχύσουν την ασφάλεια των πολιτών και την τοπική επιχειρηματικότητα, να λύσουν θέματα εγκρίσεων έργων και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων». 

Τέλος ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο μεγάλο διακύβευμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει Κυβέρνηση προόδου και κοινωνικής συνοχής, ένα κόμμα υπεύθυνου πατριωτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, και ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για μια νέα εντολή στην προκοπή και στον Βόρειο Τομέα. 

«Στις 21 Μαΐου έχουμε εθνικές εκλογές. Και δεν πρέπει να λείψει κανένας.  Όποιος από τους συμπολίτες μας, για τον οποιονδήποτε λόγο, θέλει να στείλει ένα μήνυμα, αυτό δεν πρέπει να είναι μήνυμα αποχής. Γιατί αυτό θα ενδυναμώσει το σενάριο της Κυβέρνησης των ηττημένων. Θυμηθείτε, έχουν πολλά να χάσουν και θα το προσπαθήσουν. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να τους αποτρέψουμε. Να ψηφίσουμε όλοι δυνατά, έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να έχει μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε το κόμμα του υπεύθυνου πατριωτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι την τελευταία ημέρα να δουλεύουμε σκληρά, ακολουθώντας πιστά την εντολή του Πρωθυπουργού μας για ανάπτυξη και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στις εκλογές στις 21 Μαΐου ζητώ τη στήριξή σας, να σας εκπροσωπήσω στη Βουλή ως βουλευτής, μεταφέροντας τη δική σας φωνή στο κοινοβούλιο.

Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η φωνή αυτή θα είναι και δυνατή και αποτελεσματική. Θα είναι φωνή προόδου και διεκδίκησης για όλα αυτά που εσείς θέλετε να δείτε να γίνονται πράξη στον Βόρειο Τομέα. Πάμε λοιπόν δυνατά, πάμε ενωμένοι, πάμε για μια Ελλάδα που μας αξίζει, πάμε για την Ελλάδα της προκοπής, πάμε πιο μπροστά, πάμε πιο ψηλά».

Δείτε το βίντεο από την κεντρική ομιλία: