fbpx Skip to main content

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα, κ. Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσαν ότι από την Παρασκευή 21 Απριλίου, τίθεται σε εφαρμογή η κυβερνητική πρωτοβουλία το «Καλάθι της Ενέργειας», σύμφωνα με την οποία τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e- katanalotis. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο σημειώθηκε μεσοσταθμικήμείωση 7%, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών επιδοτήσεων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. 

«Από αυτή τη στιγμή ξεκινάει στον e-Καταναλωτή η παρουσίαση για το «Καλάθι της Ενέργειας». Συγκεκριμένα ανεβάσαμε σε συγκριτικό πίνακα τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών τιμολογίων για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, όπου αποτυπώνονται πολύ σοβαρές μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά εταιρεία και μπορείτε και εσείς να δείτε και συγκριτικά τις εταιρείες μεταξύ τους. Για τις τιμές του μηνός Μαΐου, όπου φαίνεται υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελαφρά επίσης μείωση των τιμών, θα έχουμε την τελική ανάρτηση μετά και την κρατική επιδότηση που θα αποφασίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Από πλευράς του ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Η εφαρμογή e-Καταναλωτής είναι η μοναδική κρατική εφαρμογή στην Ευρώπη, με την οποία σε πραγματικό χρόνο μπορούμε να λαμβάνουμε δεδομένα από όλα τα σούπερ μάρκετ. Πλέον, θα μπορούν οι καταναλωτές να βρίσκουν και τα τιμολόγια που έχουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας -πάνω από 16 εταιρίες και περισσότερα από 43 συμβόλαια – ώστε να μπορούν, μηνιαίως, να συγκρίνουν και να επιλέγουν την καλύτερη προσφορά. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή, αφού θα μπορεί η κάθε μια και ο καθένας να αλλάζει πάροχο, επιλέγοντας τη φτηνότερη τιμή χωρίς κανένα επιπλέον κόστος». 

Αναλυτικά τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος εδώ.