fbpx Skip to main content

Επίσκεψη στον Δήμο Κηφισιάς και στο Γ΄ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισιάς πραγματοποίησε την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποψήφιος Βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία, κ. Νίκος Παπαθανάσης. 

Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Γιώργο Θωμάκο, τους Αντιδημάρχους και λοιπούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να ενημερωθεί για τα ζητήματα του Δήμου, που αποτελεί έναν εκ των πολυπληθέστερων του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

«Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και των Βουλευτών να βρίσκονται κοντά στην αυτοδιοίκηση ειδικά του πρώτου βαθμού, αφού είναι αυτή που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και γίνεται καθημερινά κοινωνός των ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Πολλά δε ζητήματα που απασχολούν τους δημότες και τους Δήμους περιμένουν απαντήσεις από την κεντρική διοίκηση και την Πολιτεία. Μου εκθέσατε σήμερα μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κηφισιάς, της Ερυθραίας και της Εκάλης, όπως την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων πολιτικής προστασίας, που είναι ζωτικής σημασίας δεδομένης της γεωγραφικής θέσης του Δήμου και της γειτνίασής του με δασικές εκτάσεις, τις διεκδικήσεις σας σχετικά με την περαιτέρω κάλυψη του Δήμου από μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς αλλά και την αναγκαιότητα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την απονομή δικαιοσύνης, ώστε να μπορούν να ολοκληρώνονται άμεσα τα έργα σε κάθε περιοχή. Όλα τα ζητήματα αυτά τα έχω καταγράψει ώστε τόσο στην πορεία μας προς τις εκλογές, όσο και μετεκλογικά, αν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους, να δούμε με ποιο τρόπο μπορώ να συμβάλλω στην επίλυσή τους.

Παράλληλα αναφερθήκατε και στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του Δήμου, στο οποίο συνέβαλαν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ενεργοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να διαπιστώνουμε ότι ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους φτάνει μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα της καθημερινότητας των πολιτών.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας από όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ήταν να βελτιώσει την οικονομία και να ενισχύσει την ανάπτυξη, ώστε η χώρα να διεκδικήσει την θέση που της αρμόζει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια με σκληρή δουλειά και με σοβαρό μεταρρυθμιστικό έργο καταφέραμε να διατηρήσουμε μια σταθερά ανοδική αναπτυξιακή πορεία, να παρουσιάσουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων προσελκύοντας και ηχηρά ονόματα της διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, να μειώσουμε την ανεργία κατά 7 περίπου μονάδες και να αυξήσουμε τις εξαγωγές φτάνοντας στο 40% του ΑΕΠ. Με τον τρόπο αυτό καταστήσαμε ευνοϊκές τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και για την δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.  Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του κράτους που αλλάξαμε. Ωστόσο υπάρχει κι ένα άλλο κομμάτι που απαιτεί άμεσο εκσυγχρονισμό, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα και να βελτιώσουμε περαιτέρω τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας. Αυτό αποτελεί και την δέσμευσή μας για το άμεσο μέλλον» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής Υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός περιηγήθηκε στο Δημαρχείο και συζήτησε με τους δημοτικούς υπαλλήλους και μετέπειτα πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Γ’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς όπου συνομίλησε με τα μέλη του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.