fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Θανάση Κυριαζή και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, Γιώργο Ζερβό, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, την θερμοκοιτίδα καινοτομίας του νομού Αχαΐας.

Συζήτησε με τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο του Ε.Π.Π. κ. Βασίλη Λουκόπουλο για τις προοπτικές της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια επισκεφθήκε δύο καινοτόμες επιχειρήσεις, την Advent και την Think Silicon, που εδράζονται στο Ε.Π.Π, και αναδεικνύουν το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ).

“Η στήριξη καινοτόμων επενδύσεων είναι βασικός πυλώνας και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες αυτής της Κυβέρνησης, η χώρα μας κέρδισε ακόμα μια πρωτιά: σύμφωνα με την Eurostat παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό (73%) επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει σε καινοτομία την τριετία 2018-2020.”