fbpx Skip to main content

Η ανεργία υποχώρησε στο 11,9% τον Φεβρουάριο από 12,8% που ήταν τον Ιανουάριο. Από τον Φεβρουάριο του 2021 έχει υποχωρήσει κατά 4,3% με αποτέλεσμα μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας να μειωθεί κατά 151.000.

Σημαντική μείωση εμφανίζεται και στον δείκτη των νέων ανέργων έως 25 ετών που φτάνει το 31,1%, έναντι 33,1% που ήταν τον Ιανουάριο και 40,2% τον περσινό Φεβρουάριο.

Με τις μεταρρυθμίσεις που εισάγει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τις συνεχείς επαφές που έχει με ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, προχωράμε σε σημαντική αύξηση των επενδύσεων για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας που θα μειώσουν σταδιακά τον δείκτη ανεργίας, φέρνοντάς τον στα προ κρίσης ποσοστά και ακόμη χαμηλότερα.

Οι πρόσφατες αποστολές του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέδειξαν ότι, παρά τις διεθνείς διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.