fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, συμμετείχε στο Greek Economic Summit 2021 που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πάνελ “US Investment drive growth & innovation-The case of Pfizer investment in Greece” με τον κ. Ζ.Ραγκούση, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Hellas και τον κ. Ν.Βέττα, Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ.

Ο κ. Παπαθανάσης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

“Η πολύ σημαντική επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμη “ψήφο εμπιστοσύνης” στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την οικοδόμηση ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, ικανού να προσελκύσει ισχυρές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις στη χώρα μας.

Με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, επιταχύνουμε και απλοποιούμε περαιτέρω τις διαδικασίες ένταξης στις στρατηγικές επενδύσεις, διευρύνοντας το επενδυτικό πλαίσιο με νέους σύγχρονους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Η Ελλάδα αλλάζει, καινοτομεί και μετατρέπεται σε έναν εξωστρεφή και σύγχρονο επενδυτικό προορισμό με πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τους επενδυτές όσο και για την εθνική οικονομία.

Στηρίζουμε την επένδυση της Pfizer διότι δημιουργεί νέες και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην αντιστροφή του brain drain που “τραυμάτισε” την πατρίδα μας.”

Ολόκληρη η συζήτηση στο παρακάτω link: