fbpx Skip to main content

Ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 και τον Χάρη Ντιγριντάκη.

Σημεία από την συνέντευξη του κ. Παπαθανάση:

Το νέο ΕΣΠΑ είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας.

Βγαίνει σε Δημόσια Διαβούλευση το Νομοσχέδιο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, και την επιτάχυνση των διαδικασιώv, το οποίο αποτελεί την βίβλο των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Αρχές Αυγούστου έρχεται σε Δημόσια Διαβούλευση το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Στοίχημα του Πρωθυπουργού είναι ως το 2028 να έχουν πάψει τη λειτουργία τους τα λιγνιτικά εργοστάσια. Με το ΣΔΑΜ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στη Δ. Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη που θα καλύψουν τις θέσεις από την απολιγνιτοποίηση.

Το Νομοσχέδιο για τον Νέο Αναπτυξιακό θα έρθει σε Δημόσια Διαβούλευση τέλος Αυγούστου. Ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022 με τον νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων και θα περιλαμβάνει 12 καθεστώτα, πολύ πιο θεματικά.

Παθογένειες ετών λύνονται. Οι επενδύσεις προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ο χρόνος υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων ήταν 670 μέρες. Φτάσαμε σήμερα στις 115 μέρες και στόχος μας είναι οι 45 ως 60 μέρες.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη: https://bit.ly/3ffx9VW