fbpx Skip to main content

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 για την Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Cisco και ΟΝΕΧ, για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας στη Σύρο.

Παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάιατ, ο ΓΓ Νοτίου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, η βουλευτής Κυκλάδων, κυρία Κατερίνα Μονογυιού, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Ρούσσος. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου.

Ο κ. Παπαθανάσης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της CISCO και της ONEX αποτελεί μία πράξη στρατηγικής σημασίας για την ψηφιακή μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή. Το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός R&D hub που θα προσφέρει σημαντικά τεχνολογικά εργαλεία και τεχνογνωσία στις επιχειρήσεις του κλάδου της ναυτιλίας. Πρωτοβουλίες σαν αυτή ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας στο ψηφιακό διεθνές περιβάλλον».