fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, επισκέφθηκε την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαθανάσης εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας, στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά.

«Η έξοδος των ”Ελεύθερων Πολιορκημένων” και η αυτοθυσία τους έγινε σύμβολο του μεγαλείου ενός ολόκληρου λαού και ταυτόσημη έννοια του αγώνα για την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την Δημοκρατία».

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον Τύμβο των Ηρώων, μέσα στον Κήπο των Ηρώων, και κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και επίσκεψη στο «Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Δημοτική Πινακοθήκη» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. 

Παρόντες ήταν: η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Βουλευτές Μάριος Σαλμάς, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Γιώργος Βαρεμένους, Θάνος Μωραΐτης και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου  Ιωάννης Τσώλος  κ.α