fbpx Skip to main content

Στον Τηλεοπτικό Σταθμό TV CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, ήταν καλεσμένος διαδικτυακά ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Συζητήθηκε  η πορεία του lockdown στη χώρα και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης, υπάρχει σχέδιο για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Το σχέδιο αυτό, θα βασίζεται στην εμπειρία που έχει η χώρα από την προηγούμενη περίοδο καραντίνας, σε συνδυασμό πάντα με τις εκτιμήσεις των ειδικών και την απόφαση του Πρωθυπουργού.

«Την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί πότε θα κινηθεί εκ νέου η οικονομία. Ενδεχομένως κάποιοι κλάδοι να μην ανοίξουν σύντομα, ενώ κάποιοι άλλοι να ανοίξουν νωρίτεραΣίγουρα θέλουμε να επαναλειτουργήσει η εστίαση, καθώς αφορά πολύ κόσμο, όμως όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, «δεν μπαίνει στη ζυγαριά η υγεία με την οικονομία», πάντα προηγείται η υγεία».

Ο Αναπληρωτής υπουργός, υπενθύμισε ότι σε αυτήν την περίοδο, «έχουμε τους κανόνες, έχουμε τη γνώση, περιμένουμε όμως και τα επιδημιολογικά στοιχεία, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Το κοινό πάντως, θα ενημερωθεί εγκαίρως, για να μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα».

Κλείνοντας, ο κ. Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που παρέχει το κράτος στους πληγέντες επαγγελματίες και εργαζόμενους.

«Μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά τους επαγγελματίες και κυρίως τους εργαζομένους, και θα το κάνουμε, τουλάχιστον μέχρι να περάσουμε στην απέναντι όχθη, δηλαδή μέχρι να τελειώσει η περίοδος πανδημίας που διανύουμε. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, δε θα πρέπει να συνωστιζόμαστε, θα υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, ελπίζουμε όμως ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα».