fbpx Skip to main content

Σημεία της συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στον Alpha 989 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

Για  τα νέα μέτρα

«Από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν βάζει στη ζυγαριά την υγεία με την οικονομία. Πρώτα είναι η υγεία. Επίσης, από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι αυτή κυβέρνηση θα κρατήσει δυνάμεις για να βγούμε στην απέναντι όχθη. Σε αντίθεση με αυτό που έλεγε η αντιπολίτευση ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή όλα τα χρήματα να πέσουν στην αγορά».

Για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρηματιών

«Η Eurostat ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είχε τη μικρότερη απώλεια θέσεων εργασίας. Αυτό γιατί όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είχαν πρωτίστως στόχο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τώρα, είναι μέτρα που στηρίζουν την εργασία. Δεν θα σταματήσουμε τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων. Και δεν θα  τη σταματήσουμε γιατί ακριβώς έχουμε κρατήσει δυνάμεις».

Για το ενδεχόμενο γενικού lockdown

«Αν τηρήσουμε τους κανόνες δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν θα πρέπει ούτε να θορυβούμε τον κόσμο ούτε να δημιουργούμε πανικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα για να δούμε τα αποτελέσματα των νέων μέτρων, επομένως μιλάμε από τις 13 του μηνός και μετά.  Θέλω να είμαι αισιόδοξος, ο Νοέμβριος θα είναι καλός μήνας. Θα μας οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων και εφόσον πέσουν τα κρούσματα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και πάλι την αγορά».

Για την αγορά των Χριστουγέννων

«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι με το που φανεί η πτώση των κρουσμάτων η κατάσταση θα αρχίσει να διορθώνεται. Αισθάνομαι ότι τα Χριστούγεννα θα είναι καλά για την αγορά».

Για τις επενδύσεις

«Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα παραμένει υψηλό. Για παράδειγμα άνοιξε ο διαγωνισμός με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών και καθώς περνάει ο καιρός αυτό ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο. Ο γ’ κύκλος του Αναπτυξιακού έκλεισε την Παρασκευή, την 1η Δεκεμβρίου ανοίγουμε και πάλι τον Αναπτυξιακό και μπορούν και πάλι να γίνουν αιτήσεις για να υπαχθούν τα επενδυτικά σχέδια. Ανοίγουμε σταθερούς κύκλους».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87954