fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, στην ομιλία του στη ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις», επεσήμανε ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χώρων βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ιστορικά.

Ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε ως ελκυστικούς για τους Γερμανούς επενδυτές τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η ενέργεια και ειδικότερα οι ΑΠΕ, η διαχείριση αποβλήτων, τα logistics, οι υποδομές, η αγροδιατροφή, η βιομηχανία φαρμάκων και οι τεχνολογίες, ενώ αναφερόμενος στις στρατηγικές επενδύσεις, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση 14 ενεργειακά και τουριστικά έργα συνολικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ και στο διάστημα που ακολουθεί, θα εγκριθούν ακόμη 3 ενεργειακά έργα συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Δήλωσε επίσης ότι: «Bασική επιδίωξή της κυβέρνησης είναι η αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της χώρας από το 9,5%, που είναι σήμερα, στο 12% την επόμενη 3ετία και στο 15% μακροπρόθεσμα».