fbpx Skip to main content

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο 3rd Athens Investment Forum που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Παπαθανάσης μίλησε στην ενότητα «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ –
Η ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» όπου έθεσε ως βασικά ερωτήματα το πώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις και πώς θα περάσει στην ανάπτυξη. Έφερε ως θετικό παράδειγμα την αμερικανική DFC που ήρθε να επενδύσει στα ελληνικά ναυπηγεία, καθώς και τη Microsoft που αποφάσισε να κατασκευάσει κέντρα δεδομένων στη χώρα μας, όπως και άλλες επενδύσεις από χώρες όπως το Ισραήλ. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας μας και στα μεγάλα έργα υποδομής, όπως το τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης, στην ανάπτυξη δικτύων αερίου και ηλεκτρισμού.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Στο Ζάππειο – 3rd Athens Investment Forum μιλήσαμε για την οικονομία 6 μήνες από την έναρξη της πανδημίας και την στήριξη των επιχειρήσεων. Προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, ενισχύουμε το επενδυτικό προφίλ της χώρας.»

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ: