fbpx Skip to main content

Στη μία και τέταρτο το μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Αυγούστου 2020, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε:

«Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη να τον δικαιώσω.

Μεγάλη τιμή και μεγάλη πρόκληση. Είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου για να επιτύχουμε την ανάπτυξη στη χώρα μέσα από μία κρίση. Πρέπει να πρυτανεύσει η ατομική ευθύνη. Το Ταμείο Επανεκκίνησης έχει απαιτήσεις. Έως τις 24 του μήνα πρέπει να έχουμε έτοιμο το σχέδιο. Εργαζόμαστε εντατικά προκειμένου η Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της. Η ανάπτυξη απαιτεί επενδύσεις».

Για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Ο Υπουργός μου και φίλος μου Άδωνις Γεωργιάδης ήταν εκεί να μοιραστεί την στιγμή και να με στηρίξει. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με απόλυτο συγχρονισμό και αποτελεσματικότητα όπως πάντα. Τον ευχαριστώ για όλα όσα έχει κάνει για μένα».

Ο κ. Παπαθανάσης πήγε στην ορκωμοσία συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και το ένα από τα τρία παιδιά τους, για την αποφυγή συνωστισμού, λόγω των συνθηκών της παγκόσμιας εξάπλωσης της πανδημίας covid 19 και δήλωσε σχετικά:

«Μόνο το ένα από τα τρία παιδιά μας στην ορκωμοσία με τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα άλλα δύο την παρακολούθησαν από την τηλεόραση. Όπλο μας κατά του COVID-19 και η αποφυγή συνωστισμού».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού, οι αλλαγές στην κυβερνητική σύνθεση έχουν ως εξής:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.