fbpx Skip to main content

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης συναντήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 με τον Δήμαρχο Σοφάδων Καρδίτσας κ. Θάνο Σκάρλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, τα έργα και τις υποδομές.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην πρόταση του κ. Σκάρλου για ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή, το οποίο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα δώσει νέα πνοή στους Σοφάδες. Ο Δήμος έχει την δυνατότητα να παραχωρήσει γη και υποδομές σε βιομηχανίες με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και την αναβάθμιση της συνολικής εικόνας του Δήμου Σοφάδων.

Ο κ. Σκάρλος, ανέλυσε τον σχεδιασμό στον Υφυπουργό, υποδεικνύοντας τη θέση «Καρέλα» έκτασης περίπου 4000 στρεμμάτων για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου. Η συγκεκριμένη έκταση πληροί τις προϋποθέσεις καθώς πέραν της γειτνίασης με τον οδικό άξονα Ε-65, παρουσιάζει «ετοιμότητα» και από πλευράς υποδομών όπως βιολογικός, ΣΜΑ, ηλεκτροδότηση κλπ.

Στο Επιχειρηματικό Πάρκο θα μπορούν να εγκατασταθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους όλες οι επιχειρήσεις του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, καθώς αναμένεται να παραχωρηθούν εκτάσεις προς χρήση με αντισταθμιστικά οφέλη, όπως θέσεις εργασίας στην περιοχή κλπ.

Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για μια «εμβληματική παρέμβαση» που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε:

«Είναι σημαντικό βήμα για την Ανάπτυξη η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων – οργανωμένων υποδοχέων μεταποίησης. Αποτελεί μια πολύ σημαντική δραστηριότητα που στηρίζει τις θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέες. Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημάρχου να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό πάρκο στους Σοφάδες Καρδίτσας και είμαστε στο πλευρό του να το υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό.»

Από την πλευρά του ο κ. Θάνος Σκάρλος ανέφερε:

«Η ισχυρή πολιτική βούληση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του κ. Παπαθανάση ως αρμόδιος Υφυπουργός αλλά και ως μηχανικός,  αποτελούν καθοριστικά στοιχεία τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της εμβληματικής παρέμβασης. Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μπορεί να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας  στην περιοχή του Δήμου Σοφάδων.»