fbpx Skip to main content

Τη Σοκολατοποιΐα Παυλίδης της Mondelēz International επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου από την κα Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια Mondelēz International για Ελλάδα και Κύπρο, την κα Άννα Σκανδάλη, Διευθύντρια Εργοστασίου Παυλίδη και τον κ. Δημήτρη Αγραφιώτη, Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων Mondelēz International.

Ο κ. Παπαθανάσης διαπίστωσε στην πράξη ότι η υγεία των εργαζομένων αποτελεί κορυφαία και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του covid 19 και έχει δημιουργηθεί πλαίσιο ασφαλείας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων με μηδενικά κρούσματα.

Η συγκεκριμένη εταιρία προσφέρει επίσης ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα. 7 στους 12 εργαζόμενους στην ηγετική ομάδα της Mondelēz International στην Ελλάδα είναι γυναίκες. «Στη Mondelēz έχουμε κάνει την ισότητα πράξη τόσο μισθολογικά όσο και σε επίπεδο διοικητικών θέσεων» δήλωσε η κα Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια Mondelēz International για Ελλάδα και Κύπρο.

Ακόμη, το πρόγραμμα Cocoa Life συνεργάζεται με φορείς για την αντιμετώπιση της παιδικής εργασίας στις ρίζες της με μια ολιστική, κοινωνική προσέγγιση: βελτιώνοντας τη διαβίωση των γεωργών και ενδυναμώνοντας τις γυναίκες στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού κακάο, έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να επικεντρωθούν στη μόρφωσή τους.

Η Mondelēz International δημοσίευσε την ετήσια Έκθεση για τη βιωσιμότητα και την ευεξία για το 2019 με τον τίτλο «Snacking Made Right», επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο της εταιρείας στην επίτευξη των στόχων για τη βιωσιμότητα και τη συνετή κατανάλωση σνακ για το 2025.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Επισκέφτηκα σήμερα την ιστορική Σοκολατοποιΐα ΠΑΥΛΙΔΗΣ.
Υποδειγματική στην ποιότητα, στα μέτρα προστασίας, στο περιβάλλον εργασίας και στην εξωστρέφειά της. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.»