fbpx Skip to main content

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης συμμετείχε στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020.

                                                          
Το “Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και ευκαιρίες Επενδύσεων” έγινε με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου και της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων και τη στήριξη και τον συντονισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών. 


Ο κ. Παπαθανάσης στην ομιλία του τόνισε:


“Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον όπου το κράτος είναι αρωγός του επενδυτή και λειτουργεί ως μοχλός στήριξης για τις δραστηριότητές του.
Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι ισχυρές, φιλικές και ανθεκτικές στον χρόνο. Η Γερμανία έχει σταθεί σύμμαχος και αρωγός στην προσπάθεια της χώρας μας να βρει ξανά το δρόμο της και να ανακτήσει τη θέση της ως ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Είστε στην 1η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών και η Γερμανική αγορά αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο εθνικό προορισμό των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.Ζητούμε από τους Γερμανούς επιχειρηματίες να γίνουν κοινωνοί της μεγάλης μας προσπάθειας και τους καλούμε να γίνουν συμμέτοχοι στις πολλές επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα επιστρέφει!Και είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε την πίστη μας και τη βεβαιότητα για αυτό που κάνουμε ως κυβέρνηση. Να σας καλέσουμε και εσάς ως παραδοσιακούς φίλους, φιλέλληνες, συμμάχους και εταίρους να γίνετε μέρος αυτής της επιτυχίας. Ολοι θα βγούμε κερδισμένοι από αυτή τη συνεργασία. Πρωτίστως όμως, θα βγούν κερδισμένοι οι λαοί μας, η ιδέα της Ευρώπης, η αλληλεγγύη και η κοινή μας πορεία στο μέλλον που πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ καλύτερο.”

ΑπάντησηΠροώθηση