fbpx Skip to main content

«Νομοθετούμε έτσι ώστε να επιταχύνουμε όλες τις αδειοδοτικές διαδικασίες , έτσι ώστε ένας επιχειρηματίας να αισθάνεται ασφαλής, όταν έρχεται στην Ελλάδα, ότι δε θα κολλήσει κάπου» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Thessaloniki Summit.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε τις ενέργειες που γίνονται σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία επιχειρήσεων, όπως π.χ. σε ότι αφορά την έναρξη λειτουργίας επιχειρήσεων και  βιομηχανιών εντός  βιομηχανικών πάρκων, με γνωστοποίηση,  χωρίς καθυστέρηση, κ.α.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στους δείκτες ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και σχετικά στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκεται η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στον δείκτη επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ.

«Ο δείκτης τον επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ, για το 2018, ήταν στο 10%, το οποίο μας κατατάσσει στην τελευταία θέση της Ε.Ε.,  όταν στο μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. ο δείκτης αυτός βρίσκεται στο 20%».

«Επομένως, αντιλαμβάνεστε τι αγώνα πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση » συνέχισε ο κ. Παπαθανάσης. 

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για την αύξηση του ΑΕΠ και για ανάπτυξη 3%, το 2020, με αύξηση των δημοσίων, αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 15%. 

Ο υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει η χώρα να στέλνει προς το εξωτερικό το μήνυμα που έστειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις επαφές του με την ηγεσία της Κίνας ότι η χώρα είναι  «open for business” και ταυτόχρονα θα πρέπει να συνεχίσει να επιταχύνει πολλές επενδύσεις.

Πηγή : https://www.amna.gr/