fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ήταν κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πελοπίδας Καλλίρης, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τους νέους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Μια ημερίδα απευθυνόμενη στους νέους της Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στους τομείς της απασχόλησης, της νεανικής επιχειρηματικότητας και της πράσινης ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι νέοι και οι νέες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μένουμε στον τόπο μας, Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι βέλτιστοι τομείς απασχόλησης των νέων στις περιοχές δίκαιης μετάβασης;»,  με ομιλητές του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και του Green Tank.

“Στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας είναι να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της περιοχής.Θέλω να ακούσω από πρώτο χέρι τις απόψεις της νέας γενιάς γι’ αυτό που σχεδιάζουμε στην περιοχή, τις ανησυχίες τους και τα προγράμματα που τυχόν θα ‘θελαν να συμπεριλάβουμε στις προτεραιότητές μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.