fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, παρέθεσε ομιλία, στη συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2025, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Προϋπολογισμός του 2025 υπερδιπλασιάζει, σε σχέση με το 2019, τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια και την πολιτική προστασία.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι ευρωπαϊκοί πόροι παίζουν καταλυτικό ρόλο. Για παράδειγμα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, χρηματοδοτείται το Πρόγραμμα “Προλαμβάνω”, το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου, που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική μας για την πρόληψη του καρκίνου. Ήδη, πάνω από 3,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας έλαβαν ενημερωτικό sms για προληπτικές εξετάσεις.

Συνολικά, αυξάνονται κατά 1,1 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2024, οι πόροι που διοχετεύονται στη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας. Συνεχίζουμε την πολιτική μας για μια βιώσιμη ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: