fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, βρέθηκε με κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Έβρο στο πλαίσιο των ανακοινώσεων νέων μέτρων που περιλαμβάνει η Εθνική Στρατηγική για την ανάπτυξη της περιοχής.

Από το Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027, στον Έβρο χρηματοδοτούνται ήδη έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 25,5 εκ. ευρώ όπως έργα ύδρευσης, εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, αντιπλημμυρικά έργα και η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκ. ευρώ όπως:

Η αναβάθμιση των υποδομών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου.

Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.

486 διαδραστικοί πίνακες σε δημόσια σχολεία.

Παράλληλα, στηρίζεται η τοπική επιχειρηματικότητα μέσα από τις δράσεις του ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας και υλοποιούνται σημαντικά έργα υποδομής μέσω ΣΔΙΤ όπως οι φοιτητικές εστίες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Αλεξανδρούπολη.

Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φυσικά και νομικά πρόσωπα στο Σουφλί για 3 χρόνια, από 1/1/2025, καθώς και νέες προσκλήσεις μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος ΕΣΠΑ για την στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

“Η ανάπτυξη όλων των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί εθνική προτεραιότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.