fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με συναδέλφους στην Κυβέρνηση, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα έργα υποδομής που υλοποιούνται καθώς και αυτά που ξεκινούν σύντομα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτούνται απο ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη / Παρουσίαση Ψηφιακής Πλατφόρμας erga.gov.gr».

Στη συνέχεια, συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

📌 57 δημόσια έργα συνολικού ύψους 702 εκ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουν ενταχθεί με χωροθέτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

📌 Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, οι εγκεκριμένοι πόροι για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας αυξήθηκαν κατά 62% σε σχέση με την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο του ΕΣΠΑ ενώ, μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. € και έχουν ενταχθεί έργα/δράσεις προϋπολογισμού 684 εκ.€.

📌 Έχουν εγκριθεί 12 έργα ΣΔΙΤ συνολικού ύψους άνω των 2,5 δισ., εκ των οποίων τα 3 έχουν συμβασιοποιηθεί, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενταχθεί στη διαδικασία των ΣΔΙΤ η υλοποίηση του νέου αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

“Μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις, πιστοί στα χρονοδιαγράμματα και με αφοσίωση στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, μειώνουμε τις περιφερειακές ανισότητες προς όφελος των συμπολιτών μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Παρακολουθήστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στην Θεσσαλονίκη: