fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, παρευρέθηκε μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, τον Υφυπουργό Μάξιμο Σενετάκη και τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Θανάση Κυριαζή, όπου παρουσιάσαν τη δράση «Ερευνώ- Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε: «Το “Ερευνώ- Καινοτομώ”, με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την ερευνητική κοινότητα της πατρίδας μας. Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» του νέου ΕΣΠΑ, από τους βασικούς πυλώνες χρηματοδότησης -μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- του σχεδίου μας για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.Η Ελλάδα βρέθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες χώρες σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Το 2024 έχει δρομολογηθεί το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των τελευταίων 14 ετών, ύψους 12,2 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 8 δισ. ευρώ, είναι ευρωπαϊκοί πόροι. Δηλαδή, δύο στα τρία δισ. ευρώ, που συμβάλλουν στη στήριξη και στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, είναι πόροι που εξασφαλίσαμε μετά από τη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Τα προγράμματα στήριξης της κοινωνικής συνοχής καθώς και η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας πρέπει να συνεχιστούν με ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων και η διαπραγματευτική μας ισχύς αποτελούν κρίσιμα διακυβεύματα των ευρωεκλογών».