fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, με τον Βουλευτή ΝΔ Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργο Χριστόπουλο επισκέφθηκαν τη Φθιώτιδα, όπου και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Ηλία Κυρμανίδη.

“Στόχος μας οι ευρωπαϊκοί πόροι να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για την περιφερειακή ανάπτυξη, τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθανάσης.

Δείτε σχετικές δηλώσεις του κ. Παπαθανάση στα τοπικά μέσα κατά την συνάντησή του με τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Ηλία Κυρμανίδη.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης υλοποιείται η επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής και η ένταξη του Νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας καθώς επίσης και ο εκσυγχρονισμός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 18 εκ. ευρώ.

“Η ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, στηρίζουν το ΕΣΥ με έργα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προτεραιοποιήσει, αλλάζοντας και βελτιώνοντας τη λειτουργία των υφιστάμενων υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας”, δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαθανάσης.

Στη συνέχεια της περιοδείας, ξεναγήθηκε σε δύο παραγωγικές μονάδες λίγο έξω από την Αταλάντη.

Η πρώτη, η Βάγιας Α.Ε., δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και εμπορία επιτραπέζιων ελιών, εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της με την συγχρηματοδότηση του ΤΑΑ, του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η δεύτερη, η Γεωργατσώνας Α.Ε., δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα με την μελέτη, τον σχεδιασμό, την κατασκευή μεταλλικών κτιρίων και ειδικών μεταλλικών κατασκευών και έχει λάβει έγκριση στήριξης απο τον Αναπτυξιακό νόμο 4887/2022 Ελλάδα – Ισχυρή Ανάπτυξη.

“Τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις εταιρείες αυτές είναι η συνεχής εξέλιξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιφέρεια και η προσφορά στην τοπική κοινωνία και στο περιβάλλον. Χρέος μας, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων, να τις στηρίξουμε και να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.