fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Βουλευτής της ΝΔ στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκε τη Βοιωτία, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Βοιωτίας Νικόλα Κτιστάκη και Εύβοιας Γιώργο Ζεμπίλη, καθώς και από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Βοιωτίας, Νίκο Λύγγο.

Στα Οινόφυτα, ο κ. Παπαθανάσης συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση. Ο μετασχηματισμός της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης έχει δρομολογηθεί και σ΄ αυτόν θα συμβάλει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στη συνέχεια περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Aluminco, μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες αλουμινίου, που απασχολεί συνολικά 400 εργαζόμενους, με εξαγωγές που καλύπτουν το 55% του κύκλου εργασιών του κλάδου.

Στο Σχηματάρι, ο κ. Παπαθανάσης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν την περιοχή αλλά και για τη σημασία των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Στη Θήβα, επισκέφθηκε την νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Βοιωτίας. Η Μονάδα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, παραδόθηκε πρόσφατα και παρέχει τη δυνατότητα επεξεργασίας 42.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, στο οποίο υλοποιείται η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στη Λιβαδειά, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καραμάνη, όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εξέλιξη των έργων που εκτελούνται και χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, είχε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Αγνιάδη και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

“Οι ευρωπαϊκοί πόροι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία συναντώνται σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς των πολιτών. Οι επικείμενες ευρωεκλογές μας αφορούν όλες και όλους.”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης.