fbpx Skip to main content

Στην πρώτη θέση των 10 χωρών του κόσμου που εμφανίζουν την μεγαλύτερη βελτίωση όσον αφορά στο κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις και επιχειρήσεις φιγουράρει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Economist Intelligence Unit, η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 κρατών, τα τελευταία 4 έτη. Καταγράφει άνοδο 28 θέσεων, δηλαδή, από τη θέση 62 στην θέση 34.

Ο δείκτης αυτός του Economist λειτουργεί και ως «σύμβουλος» επενδύσεων για όσους αναζητούν ευκαιρίες στο επιχειρείν, με ότι πάτο μπορεί να σημαίνει για τη θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο ραντάρ των επενδυτών.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε:

“Από τον Ιούλιο του 2019, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε έμπρακτα την αποφασιστικότητά της για την οικοδόμηση ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Με φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, με σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την επίσπευση και απλούστευση των διαδικασιών σε όλο τον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης και μια πληθώρα χρηματοδοτικών εργαλείων, καταφέραμε να ανέβουμε 28 θέσεις ως προς τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τον Economist.

Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και εντείνουμε τις προσπάθειες προσέλκυσης νέων επενδύσεων και δημιουργίας ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας.”