fbpx Skip to main content

Στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή “Από Σαράντα Κύματα” μίλησε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, για τα προγράμματα αναβάθμισης των νοσοκομείων αλλά και της επιχειρηματικότητας.

“Η αναβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας είναι πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο αφορά του πάντες” δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και τους Χρύσα Σαραντοπούλου και Γιώργο Σαραντάκο, ο Αναπληρωτής Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε, πέραν του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά” το οποίο επισκέφθηκε εχθές μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας, νοσοκομεία όλης της χώρας αναβαθμίζονται, αποτελώντας ένα ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης που χρηματοδοτεί το έργο.

Πιο συγκεκριμένα για το “Μεταξά” είπε ότι ταυτόχρονα τρέχει και πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου γίνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε όλο το κέλυφος του νοσοκομείου, με τα ευρωπαϊκά προγράμματα να αποτελούν μία απόδειξη ότι μπορούν να αναβαθμίσουν τη ζωή των συμπολιτών.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα έργα είναι εμφανή σε όποιον επισκεφθεί τα νοσοκομεία, ενώ έκανε γνωστό πως οι εργασίες στο νοσοκομείο του Πειραιά θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο, ταυτόχρονα τόνισε ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Υγεία ανέρχονται στα 2 δισεκατομμύρια, αναφέροντας προγράμματα που τρέχουν από αυτό.

Όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, συμφώνησε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού, δίνοντας εγγυήσεις για δάνεια και καλύπτοντας ταυτόχρονα τα επιτόκια.

“Θέλουμε να διευρύνουμε την περίμετρο των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, καθώς η χώρα έχει ανάγκη την άνθιση της επιχειρηματικότητας” δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης, ενώ συμπλήρωσε τονίζοντας ότι “κάθε νέος θέλουμε να εργάζεται, ώστε να αυξηθεί το μέσο εισόδημα των πολιτών”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Παπαθανάση στο Κανάλι Ένα 90,4 εδώ.