fbpx Skip to main content

Στο στόχο της πλήρους απορρόφησης των πόρων και των έξι προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το 2019, για πρώτη φορά ιστορικά έστρεψε την προσοχή της πολιτείας στις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης στις τοπικές κοινωνίες. Καταφέραμε ως χώρα να διεκδικήσουμε και να λάβουμε το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ύψους περίπου 1,6 δις ευρώ.

Ένα Πρόγραμμα που είναι το πρώτο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και ως προς την υλοποίηση. Μέσω αυτού του Προγράμματος στηρίζουμε έμπρακτα όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, από τις πολύ μικρές έως τις μεγάλες, υφιστάμενες και νέες. Στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός του παραγωγικού μοντέλου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις επηρεαζόμενες περιοχές.

Θέλω να συγχαρώ τον Διοικητή κ. Πελοπίδα Καλλίρη και τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ για την εξαιρετική τους δουλειά, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθανάσης.