fbpx Skip to main content

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης παρευρέθηκε στην εκδήλωση εγκαινίων των δομών της Ολοκληρωμένης Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, που έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κρίσιμο αυτό έργο, αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών. Σηματοδοτεί το τέλος της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την εκπομπή 24 χιλιάδων τόνων λιγότερου διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Προσφέρει καθαρή και φθηνή πράσινη ενέργεια σε χιλιάδες νοικοκυριά. Δημιουργεί νέες αγορές για ανακυκλώσιμα υλικά και δευτερογενές καύσιμο. Συμβάλλει στη δημιουργία επιπλέον νέων θέσεων εργασίας και στην ευρύτερη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Η παρέμβαση αυτή, υλοποιείται με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ και αποτελεί δε, πρότυπο έργο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αυτού του τόσο χρήσιμου εργαλείου παροχής έργου και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πολίτες, με αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία και την κοινωνία.

Μια ακόμη δέσμευση της Κυβέρνησης γίνεται πράξη.